Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport
Sport
Harcművészetek a huszonegyedik században Nyomtatás E-mail
Írta: Pintér Tibor   
2011. március 07.

ImageA harmadik évezredbe lépve világunk egyre gyorsul és változik. Ez a mindenre kiható átalakulás nem kerülte el a harcművészeteket sem. A globalizációnak nevezett folyamat egyik fő ismérve: az éles határok elmosódása, az addig elkülönülve létező jelenségek egymás közti fokozott keveredése. A küzdőművészetek világában is jól látható módon zajlanak ezek az események. A kilencvenes és kétezres években sorra jelentek meg és váltak ismertté azok a versenyszabályok és szervezetek, amelyek kifejezett célja, hogy átjárást teremtsenek az addig jórészt tagolt, elszigetelt küzdősportok-harcművészetek között.

Tovább...
 
Óriási csatában: Albacomp - Kecskemét 77-73 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 07.

ImageKommentár nélkül: Albacomp - T.O.M Controll Kecskeméti KSE 77 - 73 (20-16, 17-29, 18-14, 22-14) / Székesfehérvár, 2600 néző / Játékvezetők: Földházi, Kapitány, Márton / Albacomp: Simon 6, Hanga 22/15, Crocker 13/3, Hollis 7, Jones 22 Cs: Keller 2, Bódi 3/3, Madár 2, Hendlein / Kecskemét: Wittmann 25/9, Lakatos 2, Orsulic 10/6, Dénes 5/3, Bencze 8 Cs: Cseh 4, Csorvási 2, Csabay 5/3, Siriscevic 12/12

 
OIK: Egy félidőre az elődöntőtől Nyomtatás E-mail
Írta: Alcoa FKC   
2011. március 06.

ImageAz Alcoa FKC egy félidőn át életben tudta tartani esélyét a bravúrra, de a Győri Audi ETO a második játékrész első felét 11-2-re nyerve megfordította a fehérvári OIK-negyeddöntőt, és 30-23-as győzelemmel a bejutott az ifjúsági kupa elődöntőjébe. Az FKC-ből Zsigmond Vivien nyolc (valamennyit az első harminc percben), Kuhinkó Vivien hat gólt szerzett.

Tovább...
 
Megérdemelt győzelem a Jegesmedvék ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. március 06.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 hazai pályán remek játékkal legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket. Farmcsapatunk ezzel újabb igen értékes skalpot gyűjtött. - Álomszerűen kezdte a mérkőzést farmcsapatunk: emberhátrányos góllal. Éppen 4-4 ellen játszottak a felek, amikor a mi támadóharmadunkban zajlott a játék, és hiába egészült ki a Miskolc, nem tudták rendezni a soraikat, Farkas Simon pedig fonákkal közelről bevette Budai kapuját (1-0). Megnyugtatta a mieinket ez a találat, különösebb probléma nélkül kivédekeztünk egy emberhátrányt a folytatásban.

Tovább...
 
ÉVET ÉRTÉKELT A SAPA FEHÉRVÁR AV19 VEZETŐSÉGE Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 04.

ImageAz osztrák élvonalbeli jégkorong bajnokság alapszakaszának végeztével, évet értékelt a SAPA Fehérvár AV 19 csapata. Kevin Priemeau vezetőedző elmondta, elégedett a játékosok fejlődésével, mert érkezését követően több gólt lőtt és kevesebbet kapott a csapat. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a jövőről is beszélt: a cél, hogy jövőre bejussanak az osztrák pontvadászat rájátszásába.

Tovább...
 
Interjú Kordás István profi magyar bajnokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2011. március 04.

ImageProfi magyar bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban Kordás István, a Professional Kempo Fighters Team (PKF Team) kemposa a székesfehérvári ARÉV Csarnokban rendezett Titánok Harca elnevezésű IV. Profi Kempo Gálán. A munka és az aktív versenyzés mellett Sárosdon edzőként is tevékenykedő Kordi a Baranya Kempo HSE sportolóját, Orsós Sándort nyakfeszítéssel győzte le az ötször három percesre tervezett összecsapás első menetében.

Tovább...
 
Kincsesi Amatőrök - Sörmágnes: 76:66 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 03.

ImageEgy olyan csapatot sikerült legyőznie a kincsesi kosárcsapatnak a legutóbbi mérkőzésen, amely eddig igen nehéz ellenfélnek bizonyult: a Sörmágnest! A kincsesiek az első negyedben nagyon rosszul játszottak, ám a mérkőzés vége előtt néhány perccel megtáltosodtak a helyi sportolók.

Tovább...
 
Messzire kell utaznunk, ha síelni akarunk - Zárva van a bodajki sípálya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 03.

ImageA gyönyörű, havas tájban nemcsak gyönyörködni jó, hanem a lankás dombok, meredek hegyoldalak láttán az ember erőteljes vágyat érez arra, hogy szánkóra, snowboard-ra vagy sílécre pattanjon, és élvezze a „siklást”. A Mór környékén élőknek ideális lehet e „tevékenység” elvégzésére a bodajki sípálya, amely négyszáz méter hosszú, és 66 méter a szintkülönbség a kezdő és a végpontja között.

Tovább...
 
Kevin Primeau: Minden területen fejlődött a csapat Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. március 02.

ImageKihagyhatatlan a vezetőedzőnk, Kevin Priemeau véleménye is, aki szerint bár a rájátszásba nem jutott be a csapat, fontos, hogy az utolsó, immár tét nélküli mérkőzéseken fantasztikus odaadással és lelkesedéssel küzdöttek a játékosok.

Tovább...
 
Gól nélküli döntetlen a Vasas ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Dénes András / Videoton FC   
2011. március 01.

ImageListavezető csapatunk 0-0-ás döntetlent játszott a Fáy utcában. - A mérkőzés tétje a jó tavaszi rajt mellett az is volt, hogy dr. Mezey György csapata, győzelme esetén, ebben a fordulóban is növelheti előnyét, függetlenül attól, hogy a közvetlen vetélytársak közül a Ferencváros győzött, a DVSC-TEVA pedig majd később játssza le elhalasztott mérkőzését a Paksi FC ellen. Nyolcpontos előnyre volt esélyünk!

Tovább...
 
Ezúttal sem jártunk jobban... Nyomtatás E-mail
Írta: Alcoa FKC   
2011. március 01.

ImageAz Alcoa FKC RightPhone ebben a szezonban immár második (a felkészülési időszakot is számítva harmadik) súlyos vereségét szenvedte el az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen. A Népligetbe látogató fehérváriak mintegy húsz percig bírták a gólpárbajt a hazaiakkal, majd Ana Amorim kényszerű kiválását követően egyre jelentősebb hátrányba kerültek, és 23-15-ös első félidő után 37-24-re maradtak alul az FTC-vel szemben.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5281 - 5291 / 7449